WC papír guriga állatok

WC papír guriga állatok – Toilet tube animals

Mire lesz szükségünk?

– pár darab wc papír gurigára
– színes papírra
– folyékony- vagy kenhető ragasztóra
– ollóra
– ceruzára és filctollra
– körzőre
– vonalzóra

Hogyan készítsd?

Először egy aranyos kutyust fogunk készíteni. Mérjük le a wc papír gurigánk magasságát és az alapján vágjunk ki színes papírból egy ugyanakkora sávot. A kivágott színes papírt ragasszuk körbe a wc papír gurigán, a fennmaradó részt vágjuk le ollóval. Az egyik végénél hajtogassuk be a guriga peremét középre (a műveletet lásd a videóban).
Ezzel elkészült a kutya teste, most pedig jöhet az arca. Fehér papírlapon körző segítségével kialakítunk két kisebb kört (kb. 1 cm átmérőjű), majd fekete színű papírlapon ugyanígy kialakítunk két, az előzőeknél kisebb kört (kb. fele akkorát) és kivágjuk őket ollóval. Ezek lesznek a szemek. Először a fehér köröket ragasztjuk fel a testre, majd a fehérek tetejére mehet a pici, fekete kör, ami a szembogár.
Miután elkészültünk a szemekkel, jöhet a kutyus pofija. Egy másik színű papírlapon (esetemben ez a narancssárga) körző segítségével kialakítunk két darab, kb. 1,5 – 2 cm átmérőjű kört és kivágjuk őket.
Mielőtt azonban felragasztanánk őket a testre, készítünk egy másik színű papírból (pl. rózsaszín) nyelvecskét is a kutyusnak. Ezt szabad kézzel próbáljuk meg megrajzolni, majd vágjuk ki ollóval. Ezt követően először a nyelvet próbáljuk meg felragasztani a testre, utána a pofinak szánt két kört úgy, hogy kicsit eltakarja a szemek alját és a nyelvecske tetejét. Filctollal rajzolhatunk mintát a pofira és a nyelvre.
Készítünk nyakörvet is a kutyusnak, mégpedig úgy, hogy egy újabb színű papírlapból kivágunk egy kb. 0,5 cm széles, hosszú sávot, megkenjük ragasztóval és körbetekerjük vele az egész testet.
Minden valamirevaló nyakörvön lóg egy biléta is a kutyuska nevével. 🙂 Egy újabb színes papírból kivágunk egy kb. 1,5 cm átmérőjű kört és közvetlenül a nyakörv alá ragasztjuk (sőt, kicsit rá is lóghat a nyakörvre). Újra elővesszük a filctollat és rákapcsoljuk a bilétát a nyakörvre, valamint ráírjuk a kutya nevét.
Ha ezzel is készen vagyunk, elkészítjük a kutya farkát és tappancsait. A kutyus pofijához használt színes papírlapból vágjunk ki két tappancsra hasonlító formát és egy farkincát.
Ragasszuk fel a guriga belső részére a tappancsok végét, szembe vele a farkincát és már készen is vagyunk.

További javaslatok wc papír gurigából készült állatokra:
– macska                             – páva
– elefánt                             – oroszlán
– malac                                – róka
– varjú

Az elkészítésükhöz használt módszer hasonló a fent említetthez. Jó szórakozást! 🙂Megosztom ezt a bejegyzést:

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Figyelmedbe ajánljuk