WC papír guriga állatok

WC papír guriga állatok – Toilet tube animals

Mire lesz szükségünk?

– pár darab wc papír gurigára
– színes papírra
– folyékony- vagy kenhető ragasztóra
– ollóra
– ceruzára és filctollra
– körzőre
– vonalzóra

Hogyan készítsd?

Először egy aranyos kutyust fogunk készíteni. Mérjük le a wc papír gurigánk magasságát és az alapján vágjunk ki színes papírból egy ugyanakkora sávot. A kivágott színes papírt ragasszuk körbe a wc papír gurigán, a fennmaradó részt vágjuk le ollóval. Az egyik végénél hajtogassuk be a guriga peremét középre (a műveletet lásd a videóban).
Ezzel elkészült a kutya teste, most pedig jöhet az arca. Fehér papírlapon körző segítségével kialakítunk két kisebb kört (kb. 1 cm átmérőjű), majd fekete színű papírlapon ugyanígy kialakítunk két, az előzőeknél kisebb kört (kb. fele akkorát) és kivágjuk őket ollóval. Ezek lesznek a szemek. Először a fehér köröket ragasztjuk fel a testre, majd a fehérek tetejére mehet a pici, fekete kör, ami a szembogár.
Miután elkészültünk a szemekkel, jöhet a kutyus pofija. Egy másik színű papírlapon (esetemben ez a narancssárga) körző segítségével kialakítunk két darab, kb. 1,5 – 2 cm átmérőjű kört és kivágjuk őket.
Mielőtt azonban felragasztanánk őket a testre, készítünk egy másik színű papírból (pl. rózsaszín) nyelvecskét is a kutyusnak. Ezt szabad kézzel próbáljuk meg megrajzolni, majd vágjuk ki ollóval. Ezt követően először a nyelvet próbáljuk meg felragasztani a testre, utána a pofinak szánt két kört úgy, hogy kicsit eltakarja a szemek alját és a nyelvecske tetejét. Filctollal rajzolhatunk mintát a pofira és a nyelvre.
Készítünk nyakörvet is a kutyusnak, mégpedig úgy, hogy egy újabb színű papírlapból kivágunk egy kb. 0,5 cm széles, hosszú sávot, megkenjük ragasztóval és körbetekerjük vele az egész testet.
Minden valamirevaló nyakörvön lóg egy biléta is a kutyuska nevével. 🙂 Egy újabb színes papírból kivágunk egy kb. 1,5 cm átmérőjű kört és közvetlenül a nyakörv alá ragasztjuk (sőt, kicsit rá is lóghat a nyakörvre). Újra elővesszük a filctollat és rákapcsoljuk a bilétát a nyakörvre, valamint ráírjuk a kutya nevét.
Ha ezzel is készen vagyunk, elkészítjük a kutya farkát és tappancsait. A kutyus pofijához használt színes papírlapból vágjunk ki két tappancsra hasonlító formát és egy farkincát.
Ragasszuk fel a guriga belső részére a tappancsok végét, szembe vele a farkincát és már készen is vagyunk.

További javaslatok wc papír gurigából készült állatokra:
– macska                             – páva
– elefánt                             – oroszlán
– malac                                – róka
– varjú

Az elkészítésükhöz használt módszer hasonló a fent említetthez. Jó szórakozást! 🙂Megosztom ezt a bejegyzést:

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Figyelmedbe ajánljuk

Kisegér könyvjelző

Amire szükséged lesz: – papír – filctoll – olló – folyékony ragasztó Hogyan készítsd? Egy A4-es lap egyik sarkát megfogjuk és ráhajtjuk a szemközti oldalra

Olvass tovább

Készítsünk szivárványhidat

Szükségünk lesz:12 db különböző színű papírra, egy fehér rajzlapra, bébi ételes fedőre vagy pohár aljára (ha nincs körződ), ollóra, ceruzára, vonalzóra és ragasztóra Hogyan készítsd?Vonalzóval

Olvass tovább

Krumpli nyomda

Krumpli nyomda Amire szükséged lesz: – pár darab nagyobb méretű krumpli – konyhai papír törlőkendő – vastagabb rajzlap – ecset – különböző színű akryl festékek

Olvass tovább