Kisegér könyvjelző

Amire szükséged lesz:
– papír
– filctoll
– olló
– folyékony ragasztó

Hogyan készítsd?
Egy A4-es lap egyik sarkát megfogjuk és ráhajtjuk a szemközti oldalra úgy, hogy tökéletesen illeszkedjenek egymásra a szélek. Ollóval levágjuk a háromszög alatti fennmaradó részt (lásd a videóban) – mi most ezzel a téglalap alakú papírral fogunk dolgozni.

Ugyanezt elvégezzük a papírból megmaradt kis téglalapon is. Tehát egyik sarkánál fogva behajtjuk a szemközti oldalra és kezünkkel elsimítjuk az élet, majd ollóval levágjuk a háromszög alatti fennmaradó részt.

Kaptunk egy háromszöget (dupla oldalon), melyet most egy kis origami technikával tovább fogunk hajtogatni.
A háromszög hosszabb oldalain fekvő csúcsokat (nevezzük A és B-nek) egyenként felhajtjuk a háromszög harmadik csúcsára (nevezzük C-nek), ujjunkkal elsimítjuk a papírt, majd mintha vissza szeretnénk lépni egy műveletet, kinyitjuk az imént felhajtott két csúcsot (A és B). Fogjuk a háromszög harmadik csúcsát (C) és a dupla papírlap egyik rétegét lehajtjuk egészen a háromszög alapjáig.
Most a háromszög A és B csúcsát egyenként behajtjuk úgy, hogy mindkettőt elrejtjük az így kapott kis négyzet belsejébe, a videóban mutatottak alapján.
Ezzel készen is vagyunk a munka „nehezével” és jöhet a szórakozás! 🙂

Tetszésünk szerint vegyünk elő színes filctollakat és rajzoljunk cuki arcot a kisegér könyvjelzőnek. Először egy csinos kis orrot rajzolunk és pár szál bajuszt, majd jöhetnek a szemecskék.

Egy másik papírból (lehet az előbbi maradéka is) kivágunk két fülecskének megfelelő formát.
Tipp: ha félbehajtjuk a lapot, elég egyszer megformálva kinyírni a fület és a végén kettévágni azt középen.
Tegyünk az imént kivágott pici fülek alá egy darab papírt, hogy színezéskor ne az asztallapot rajzoljuk össze, ha véletlenül megszaladna a kezünk, majd fessük ki a fülek belsejét.

Folyékony- vagy kenhető ragasztó segítségével rögzítsük a füleket a könyvjelzőre és már készen is vagyunk az első kisegérrel. 🙂
Ha többet szeretnél készíteni, kövesd újra ezt a technikát és válassz mindig más színű filctollat! 🙂 Jó szórakozást!

Megosztom ezt a bejegyzést:

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Figyelmedbe ajánljuk

Krumpli nyomda

Krumpli nyomda Amire szükséged lesz: – pár darab nagyobb méretű krumpli – konyhai papír törlőkendő – vastagabb rajzlap – ecset – különböző színű akryl festékek

Olvass tovább