Kavicsfestés

Szükségünk lesz:
– pár formás kavicsra és a fantáziánkra 🙂
– különböző méretű ecsetekre
– színes  tempera festékre, vagy akrilfestékre, esetleg olajfestékre vagy filctollakra
– fújható lakk, esetleg átlátszó körömlakk (elhanyagolható)

Elkészítés:

Első lépésként keressünk pár lapos és formás kavicsot. Fantáziánkat szabadjára engedve, képzeljünk a kövek formájába valamilyen tárgyat, állatot, ételt, zöldséget vagy gyümölcsöt. Festhetünk virágokat, vagy cuki arcokat rá, de inspirálódhatunk az interneten is, a lehetőségek tárháza végtelen!

Videómban kipróbáltam különböző kavicsfestési technikákat, először filctollal, második nekifutásból temperafestékkel, majd harmadszorra olajfestékkel próbálkoztam. A célnak mindhárom eljárás megfelel, én azonban végül a megnyerő, tömör színei miatt az olajfestéknél maradtam és azzal dolgoztam tovább.

Ha megtaláltuk a tökéletes kavicsokat, alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra őket. Ha nagyon sötét színű kavicsokat találtunk és szeretnénk őket lealapozni, akkor először fehér festékkel kenjük át az egész festendő felületet és hagyjuk teljesen megszáradni. (Világosabb árnyalatú kavics esetén ez a lépés elhagyható.)

Most pedig húzzuk elő kreativitásunk és fessünk olyan mintát, amilyet csak szeretnénk! 🙂
Ha több rétegben festünk mintákat, ügyeljünk rá, hogy az előző réteg teljesen száraz legyen, különben csak elmaszálódik az egész és kezdhetjük elölről.

Utolsó lépésként óvatosan kenjük át a teljesen megszáradt kavicsokat átlátszó körömlakkal, vagy fújjuk le őket dekor-lakkal, hogy szépen csillogjanak és már készen is vagyunk! Jó szórakozást!

Megosztom ezt a bejegyzést:

Figyelmedbe ajánljuk

Kavicsfestés

Szükségünk lesz: – pár formás kavicsra és a fantáziánkra 🙂 – különböző méretű ecsetekre – színes  tempera festékre, vagy akrilfestékre, esetleg olajfestékre vagy filctollakra –

Olvass tovább

Krumpli nyomda

Krumpli nyomda Amire szükséged lesz: – pár darab nagyobb méretű krumpli – konyhai papír törlőkendő – vastagabb rajzlap – ecset – különböző színű akryl festékek

Olvass tovább