Papírhernyó

Papírhernyó készítése

Ami kell hozzá:
színes papír, olló, két darab hurkapálcika, szike (törhető pengéjű kés), folyékony- vagy kenhető ragasztó, vonalzó, filctoll vagy ceruza, esetleg toll

Elkészítés:
Az egyik színes papírból egy 15 x 15 cm-es négyzetet, míg egy másik színűből egy 4×4 cm-es négyzetet vágjunk ki. A nagyobb négyzet a hernyó teste lesz, míg a kisebből a hernyó fejecskéjét fogjuk elkészíteni.

Először a testét készítjük el. A négyzet egyik oldalán a lap szélétől számítva mérjünk ki 3 cm-t (mindkét végén) és ceruzával kössük össze a jeleket. A szemközti oldalon 1 cm-t mérjünk ki ceruzával (szintén mindkét végén) és ugyanígy kössük össze a jeleket. Az imént meghúzott vonalak mentén mérjünk ki 1 cm-es távolságokat, ceruzával jelöljük be azokat, majd kössük össze a szemközti pontokat.
Egy vágódeszka és szike segítségével szeljük fel a papírt az 1 cm-es szakaszok mentén. Figyelem! Maradjunk a meghúzott vonalakon belül (a 3 cm és 1 cm széles részeknél).
Mikor ezzel készen vagyunk, bizonyosodjunk meg róla, hogy a szike hibátlan munkát végzett, kezünkkel ellenőrizzük, hogy a szeletek szépen elválnak-e egymástól. Ha mindent rendben találtunk, vonalzó mentén, gyengéden hajtsuk be az érintetlen (fel nem szeletelt) részeket, a vonalak mentén. A rövidebb, 1 cm széles részt kenjük meg folyékony- vagy kenhető ragasztóval és óvatosan illesszük rá a papír másik, 3 cm széles végét. Kezünkkel kicsit hajlítgassuk meg a testet, tegyük mozgékonnyá 🙂 és hagyjuk pihenni, hogy kellően megkössön a ragasztó.

Következik a hernyó fejének elkészítése. A 4×4 cm-es színes papírra egy arcot rajzolunk és precízen körbevágjuk ollóval.  Ezzel készen is van a fejecske. 🙂

A hernyó testének első és utolsó karikáján nyomjunk keresztül két hurkapálcát, melyek segítségével mozgatni tudjuk majd a testét. Ezután folyékony ragasztó segítségével ragasszuk a hernyótest első két karikájára a fejet és már készen is vagyunk a cuki hernyócskával. Jó szórakozást!

Megosztom ezt a bejegyzést:

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Figyelmedbe ajánljuk

Kisegér könyvjelző

Amire szükséged lesz: – papír – filctoll – olló – folyékony ragasztó Hogyan készítsd? Egy A4-es lap egyik sarkát megfogjuk és ráhajtjuk a szemközti oldalra

Olvass tovább

Papírhernyó

Papírhernyó készítése Ami kell hozzá:színes papír, olló, két darab hurkapálcika, szike (törhető pengéjű kés), folyékony- vagy kenhető ragasztó, vonalzó, filctoll vagy ceruza, esetleg toll Elkészítés:

Olvass tovább