Mi legyen a gyerkőc tízóraija?

A gyerekek étkeztetése sok esetben nem kis fejtörést okoz a szülőknek, legyen szó a reggeliről, tízórairól, ebédről, uzsonnáról vagy a vacsoráról. Egy cseperedő gyermek esetében mind az öt étkezésre érdemes nagyon odafigyelni, de mi most fókuszáljunk a tízórai kérdésére.

Mit tartalmazzon a tízórai csomag?

A tízórai alapja lehetőleg egy jó minőségű pékáru legyen. Egy olyan kenyér, zsömle vagy kifli, amely tönkölylisztből, rozslisztből, vagy zablisztből készült.  A szendvicsbe kerüljön növényi vagy állati eredetű vaj, magas hústartalmú szalámi vagy felvágott, jó minőségű sajtszelet, valamint friss zöldség.  Ha csemetéd nem szívesen eszi meg a zöldségeket, érdemes kipróbálni házilag elkészített szendvicskrémeket: tojáskrémet, sonkakrémet, padlizsánkrémet, sült paprikakrémet, stb.

Ha pedig inkább édes szájú a gyerek, akkor választhatunk számára édes tízórait is. Próbáljuk meg kiválasztani a kevesebb cukortartalmú péksüteményeket.

Lehetőleg csomagoljunk tízóraira friss idénygyümölcsöt is. Készítsük neki elő egy dobozba megmosva, feldarabolva, így nem csak egész nap utazni fog a táskában, hanem nagyobb eséllyel kerül elfogyasztásra.

A szellemi megterhelés mellé olykor nem árt egy kis édesség sem. 🙂
Néha-néha jöhet egy kis csokis muffin, gyümölcsös pite szelet, zabkeksz, vagy kakaós csiga.

Megosztom ezt a bejegyzést:

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Figyelmedbe ajánljuk