DIY: Papír fecske készítése

Derékig járunk már az őszben, rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az esték, kint egyre hűvösebb az idő és bekényszerülünk a meleg lakásba, ahol egyre nehezebb elszórakoztatni gyermekeinket. Főleg akkor, ha nem szeretnénk, hogy állandóan a TV előtt üljenek, vagy a számítógépet, a táblagépet, vagy a mobiltelefont nyomkodják.
Éppen ezért próbáljatok meg legalább heti egy alkalommal (lehet ez hétvégén is) olyan kreatív projektet keresni és választani a gyerkőcöknek, amely fejleszti képességeiket és még el is szórakoztatja őket röpke 1-2 órára.

Készítsetek aranyos kis fecske madarakat, papírból! 🙂 Mutatjuk hogyan csináld…

Mi mindenre lesz szükséged az elkészítéséhez?
– fekete A4-es papírlap
– piros papír (elég egy kisebb darab)
– fehér papír (elég egy kisebb darab)
– olló
– folyékony vagy kenhető ragasztó
– ceruza
– műanyag apró szemek

Hogyan kezdj hozzá?

Első lépésként hajtsd félbe az A4-es fekete színespapírt, hogy A5 méretet kapj belőle és mérj ki rajta egy kb. 2,5 – 3 cm széles sávot, vonalzó és ceruza segítségével. Nyírd le a kimért sávot, hogy végül két fekete papírcsíkot kapj.

* Természetesen készíthető nagyobb méretben is, mi most a kisebb változat mellett döntöttünk. 🙂

Következő lépésként a megmaradt papírt vágd félbe ott, ahol előbb félbehajtottad. Az így kapott két lapból két fecske lesz készíthető, azaz közösen dolgozhatsz gyermekeddel az elkészítésén.
Az előbb levágott sávokból az egyiket add át csemetédnek, ez lesz majd ugyanis a fecske teste.
Most pedig megrajzoljuk a fecske szárnyait! Ehhez hajtsd félbe a megmaradt téglalap alakú papírt!

Ceruzával rajzold meg a szárny alakját, lehetőleg úgy, hogy maradjon hely a papíron a fecske többi testrészének kialakításához is.

Olló segítségével vágd ki az imént megrajzolt részeket!
Ha ügyesen dolgoztál, a következő formákat látod most magad előtt:

Most, hogy készen vagyunk a test legfontosabb alkotóelemeivel, jöhetnek a kisebb díszítőelemek. Piros színespapírból kivágjuk a csőrét és fehér lapból a teste és feje fehér részeit:

Ha mindent sikerült szépen kivágni, jöhet a ragasztás! 🙂

Ha készen van a test, helyezzük fel a szárnyakat, a test és fej fehér részeit, valamint a fej díszítőelemeit (szemek, csőr).

El is készültünk a madarakkal, tehát indulhat a móka. Játékra fel! 🙂

Ha gyermeked időközben esetleg megunta a játékot a madarakkal, használhatod az elkészült fecskéket akár gyerekszoba dekorációként is!
Csak lógasd fel őket a csillárra egy húr (damil) segítségével és máris vidám kiegészítő elemét képezi csemetéd játékos birodalmának. 🙂

Figyelmedbe ajánljuk