Hogyan szórakoztassuk a gyerekeket tavasszal?

Ez a mi TOP 5+1 program tippünk!

A tavasz egyértelműen az egyik legkedveltebb évszak. Ilyenkor ébred téli álmából a természet és pompás színeivel nemcsak az állatokat, de az embereket is a karjaiba vonzza. Hogyan tudjuk kihozni a legtöbbet a természetben töltött tartózkodásából és a tavasz által kínált ajándékokból? És hogyan lehet a legkisebbeket bevonni ebbe a folyamatba? Ezek a mi legkedveltebb tevékenységeink!

 

  • Sportoljatok a természetben

A hosszú téli, szürkés időszak után nagyon kellemes lehet végre egy kis napsütésben fürdeni  és minél több D-vitamint gyűjteni, hogy egészségesek maradjunk. Ezért azt javasoljuk, menj ki a gyerkőcökkel a legközelebbi parkba, ligetbe vagy esetleg sétálni egy jót a környéken. Választhatsz kerékpárt vagy görkorcsolyát is, de utóbbi esetekben ne felejtsd el a térd- és könyök védőket, valamint a sisakot!
Ha ilyen módon telik el a szabadban töltött idő, biztos lehetsz benne, hogy nem csak a csemeték egészségéről gondoskodsz, de a „lemerült aksikról“ is, amelyek biztosítják majd a békés pihenést és alvást, miután hazaértetek.
J

  • Szedjetek egy váza virágot

A természet tavasszal szinte minden lépésnél felkínálja ajándékait. Miközben sétáltok, figyeljétek a fűközt meglapuló apró virágokat, mint például hóvirág és ibolya. Hamarosan megjelennek az első nárciszok, tulipánok és jácintok is. Élvezzétek a virágok jelenlétét, vagy akár szedjetek pár szálat és vigyétek haza, ahol aztán vázába téve beillatozzák az egész lakást.

  • Süssetek közösen egy könnyű süteményt

A tavasz ideális alkalom különféle kísérletekre és néhány új recept kipróbálására. A legnépszerűbb tavaszi finomságnak talán a nevéről is jól ismert „tavaszi szelet“ mondható, melynek elkészítése olyannyira egyszerű, hogy csemetéje is bátran kiveheti a részét az elkészítési folyamatból. A felvert tojásfehérje tésztához keverése biztosan jó móka lesz számára. 

  • Izzítsd be a tavaszi nagytakarítást

A takarítás valószínűleg az egyik leggyakrabban halogatott tevékenység, mégis tavasszal valamiért ez a munka is jobban esik. J  És tudtad, hogy igazán szórakoztató is lehet? Vond be az egész családot, a legkisebbeket is beleértve. A gyerekeknek kiadhatod feladatul, hogy tisztítsák meg játékaikat, rajz- és festő eszközeiket. Sőt, ha apróbb bútor, vagy egyéb fogantyúkat és kilincseket is szeretnél velük megtisztíttatni, munka közben a gyerkőcök észrevétlenül is fejlesztik általa finom motorikus képességeiket.

  • Termesszetek otthon gyógynövényeket

Biztosan többen is vagyunk, akik szeretnénk, ha a tavasz beköltözne egyenesen a lakásunkba. J Igazából ez a vágyunk elég egyszerűen kivitelezhető. Nem kell hozzá több, mint néhány kaspó, egy zsák föld és az általunk választott gyógynövények. A gyermekek számára ilyenkor nagyon szórakoztató tevékenységnek számít az ültetés, a növények termesztése és gondozása. Ültessetek közösen például metélőhagymát, melyet aztán később egy szelet vajas kenyéren, vagy valamilyen friss zöldségsalátába keverve is élvezhettek. J

  • Készüljetek fel a Húsvétra

Hamarosan bizony itt a Húsvét, tehát ne feledkezzetek meg kellően felkészülni rá! Minden évben jó móka a húsvéti tojás festés, barka vessző díszítés és különféle dekorációk készítése – nyuszi, csibe vagy bárány motívummal. Sokszor nincs is szükség hozzá másra, mint rajzlapra és színes ceruzára és egy kis kreativitásra. Jó szórakozást! J

Figyelmedbe ajánljuk